miercuri, 13 ianuarie 2010

WOW!

Aplicaţie
PASARELA 2010…ACCESS…

Întrucât, de-a lungul ediției precedente a Festivalului PASARELA 2009…MARIONSNOUS… și în mod special cu ocazia evenimentului Marché de la Mode, s-a făcut remarcată o foarte bună reprezentare a designerilor români specializați în accesorii, s-a decis integrarea, în programarea noii celei de a treia ediții PASARELA2010… ARTDEVIVRE…, a unui concurs special dedicat acestor designeri.
Accesoriul face parte din numeroase structuri de avengură ale Modei, fiind un departament foarte important și cu rol determinant care reprezintă adesea – ca în cazul parfumurilor și cosmeticelor -, o activitate economică extrem de fructuoasă în interiorul acestor companii din industria luxului. Element indispensabil, accesoriul a intrat demult în domeniul Modei, iar acest lucru face posibil ca numeroase societăți, precum și profesioniști independenți, producători de accesorii să participe la saloane foarte importante, de profil, din lumea întreagă.
La Paris, diversele saloane de profil sunt ținta interesului multor cumpărători de pe tot globul, care vin să descopere evoluția impresionantă a acestui sector, dar și creații originale și implicit noi talente asociate acestui domeniu.
Să nu amintim aici decât unul dintre aceste evenimente: Eclat de Mode. The Fashion Side of Jewellery.
România deține un patrimoniu foarte important designeri de accesorii, iar o manifestare care le permite acestora să își prezinte propriile creații ar trebui să descopere cu siguranță noi talente.
Festivalul PASARELA, doritor mereu de a face cunoscute noile talente românești în Franța, îi va oferi laureatului concursului PASARELA2010…ACCESS… posibilitatea de a-și prezenta creațiile în cadrul unei manifestări ce îi va fi integral consacrată. Prezentarea va avea loc la Paris la o dată ce va fi stabilită ulterior de către organizatori împreună cu laureatul.
Toți participanții vor avea însă ocazia, prin intermediul acestui concurs, să își prezinte creațiile, să stabilească diverse contacte importante cu persoane din domeniul modei și al accesoriilor, care vor fi invitate la Festivalul PASARELA2010…, alăturându-se publicului și presei ce va participa la manifestările festivalului.
Președinta Juriului va fi Sylvie Grumbach, în cadrul acestei noi ediții PASARELA2010…ARTDEVIVRE…, personalitate reprezentativă, în măsură să emită o judecată de valoare pertinentă și constructivă cu privire la creații artistice din diverse domenii. Ea îl va avea alături în juriul PASARELA2010…ACCESS… pe Philippe Airaud, acest creator de bijuterii fidel festivalului PASARELA încă de la prima ediție, din 2008, când a prezentat o impresionantă expoziție cu propriile creații, și pe Dan Pierșinaru, care, de asemenea, face parte integrantă din familia Festivalului PASARELA. Dan Pierșinaru a prezentat în cadrul PASARELA2009…MARIONSNOUS…, o expoziție personală de fotografie, Astăzi mă îmbrac în chipul tău, și a organizat unul dintre cele mai importante momente ale acestei ediții a festivalului, MARCHÉ DE LA MODE, care a cunoscut un foarte mare succes. Atât Philippe Airaud, cât și Dan Pierşinaru au răspuns prezent pentru selecția participanților, care va avea loc între 20/01/2010 și 25/01/2010, când vor fi anunțați cei 10 participanți aleși.

Prima selecție

Concursul PASARELA2010…ACCESS…, la fel ca toate celelalte concursuri ale festivalului PASARELA2010…ARTDEVIVRE…, va fi comunicat prin intermediul diverselor canale mediatice: presă scrisă, internet, radio, TV, flyer electronic, etc. Viitorii participanți vor lua cunoștință de regulamentul concursului și vor completa un formular de înscriere, care va fi depus la IFB, odată cu dosarul sau suportul vizual, în vederea selecției. Toate materialele, dosare și/sau suporturi vizuale, vor trebui depuse de către viitorii participanți, la Institutul Francez din București, până, cel mai târziu, marți, 19 ianuarie 2010, ora 12.00. [Atentie: se accepta si portofolii digitale care pot fi constituite intr-un PDF trimis pe adresa extins@extins.com, deadline-ul este acelasi]
Pe fiecare dosar va trebui menționat “pentru Concursul PASARELA2010…ACCESS…”.
Toate dosarele și/sau suporturile vizuale vor trebui să prezinte un portofoliu artistic personal, reprezentativ pentru personalitatea artistului respectiv, pentru a permite astfel juriului să realizeze selecția celor 10 participanți la concursul final. Aceștia din urmă își vor putea prezenta creațiile în cadrul unei expoziții organizate în rotonda Muzeului Național de Artă din România.
Rezultatele, după deliberarea Juriului, le vor fi comunicate celor 10 participanți aleși, prin telefon, de către Dan Pierșinaru.
În urma acestei selecții, cei zece participanți vor trebui să își pregătească creațiile și conceptele de prezentare a acestora pentru ziua inaugurării expoziției de accesorii din cadrul festivalului PASARELA2010…ARTDEVIVRE… Cheltuielile de realizare a creațiilor celor 10 participanți nu vor fi suportate de către organizatorii Festivalului Pasarela.
Expoziția va fi inaugurată pe 27 mai 2010, la ora 11.30, și va fi urmată de un cocktail. Toate cheltuielile legate de evenimentul propriu-zis (comunicare, logistica sălii destinate expoziției și a întregului eveniment, suport mediatic, etc) vor fi suportate de către organizatorii Festivalului PASARELA.
Cei zece participanți vor trebui să îi prezinte descrierea in detaliu a proiectului propus lui Dan Pierșinaru, care va fi coordonatorul acestui eveniment în România. Dan Pierșinaru va lucra în strânsă colaborare cu diferitele instituții și persoane implicate în organizarea Festivalului: Ambasada Franței, Institutul Francez, direcția artistică a festivalului, departamentul de comunicare.
Cei zece participanți își vor instala creațiile în sala destinată expoziției cu o zi înaintea vernisajului și vor fi responsabili de modul de prezentare, de concept și de demontarea propriei instalații în ziua stabilită de către organizatori. Personalul Muzeului Național de Artă va asigura paza lucrărilor artiștilor pe toată perioada expoziției și îi va conduce pe vizitatori în sala destinată acestei expoziții.
Sâmbătă, 29 mai 2010, în cadrul ceremoniei de închidere a Festivalului, va fi anunțat câștigătorul acestui concurs, iar premiul va fi decernat de către Henri Paul, Ambasadorul Franței în România, Doina Levintza, Președinta Festivalului PASARELA, și Sylvie Grumbach, Președinta Juriului Festivalului PASARELA. Presa va participa la ceremonie și va putea comunica apoi publicului numele laureatului concursului PASARELA2010…ACCESS.
Premiul: Prezentarea creațiilor designerului laureat al concursului PASARELA2010…ACCESS, în cadrul unui eveniment ce îi va fi dedicat în totalitate și va avea loc la Paris, la o dată stabilită de comun acord de către toate persoanele și instituțiile implicate în decernarea acestui premiu.

Date importante:

- Începutul lunii ianuarie 2010: Anunțarea concursului PASARELA2010…ACCESS…

- Marți, 19 ianuarie, 2010, ora 12.00: data limită pentru depunerea dosarelor sau a diferitelor suporturi vizuale ale participanților la concursul PASARELA2010…ACCESS…, la Institutul Francez din București

- 19-24 ianuarie, 2010: perioadă rezervată deliberării Juriului pentru selectarea participanților la concursul PASARELA2010…ACCESS…

- Luni, 25 ianuarie, 2010: Anunțarea, de către Președinta Festivalului PASARELA, Doamna Doina Levintza, a celor zece participanți selecționați pentru concursul PASARELA2010…ACCESS…

- 26 ianuarie-26 mai: realizarea creațiilor și a conceptelor de prezentare a acestora de către cei zece participanți la concursul PASARELA2010…ACCESS…

- Miercuri, 26 mai, 2010: Instalarea creațiilor celor zece designeri participanți la concursul PASARELA2010…ACCESS…, în sala Rotonda a Muzeului Național de Artă (este necesară, în prealabil, comunicarea, de către fiecare designer în parte, către direcția artistică a Festivalului, a tuturor informațiilor necesare legate de instalarea creațiilor proprii).

- Joi, 27 mai, 2010, 11.30: Inaugurarea expoziției PASARELA2010…ACCESS…, în prezența Ambasadorului Franței în România, Henri Paul, a lui Didier Grumbach, a Președintei festivalului PASARELA, Doina Levintza, și a Președintei Juriului PASARELA2010…, Sylvie Grumbach.

- Sâmbătă, 29 mai, 2010, 21.00: Decernarea premiului PASARELA2010…ACCESS…, în cadrul serii de închidere a Festivalului PASARELA2010…ARTDEVIVRE…, de către Ambasadorul Franței în România, Henri Paul, de către Președinta festivalului PASARELA, Doina Levintza, și de către Președinta Juriului PASARELA2010…, Sylvie Grumbach.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu